30.5.2009

Feissarit kompastelemassa toisiinsa Jyväskylässä 26.5.2009

Sijaintipaikkamme Jyväskylässä ei ollut aluksi aivan paras mahdollinen. Olimme Asema-aukiolla rekkamme kanssa, kun taas kaupungin suurin kuhina oli kaksi korttelia ylempänä kävelykadulla, jonne ei vaalirekkamme kaltaisella suurella ajoneuvolla ollut asiaa, koska se olisi voinut painollaan rikkoa kävelykadun maanalaiset lämmitysputket. Saimmekin pian järjestettyä itsellemme luvan kampanjoida myös kävelykadulla, joten ehdokkaiden haastattelupaikka siirrettiin sinne. Ja ehdokkaita sitten ehdittiinkin haastatella siellä siihenastinen ennätysmäärä, 16 yhden päivätapahtuman aikana!

Kävelykadun edullisuuden kampanjoinnille olivat huomanneet muutkin järjestöt. Samalla pienellä alueella kävelykadun risteyksessä kampanjoivat usean järjestön feissarit. Lisäksi liikkeellä oli eri vaiheissa lähes parisenkymmentä eurovaaliehdokasta. Kävelykadulla liikkuvia ihmisiä kävi melkein sääliksi, sillä oli melkoisen vaikeaa päästä kulkemaan kävelykadun läpi tulematta jonkun jututtamaksi. Tuttuja ovat itsellekin ne hetket, kun yrittää päästä Helsingissä Narinkkatorin poikki tai Kolmen sepän patsaan ohitse kiireisenä päivänä joutumatta matkalla monen feissarin jututtamaksi. Aatteiden ylitarjonnasta huolimatta saimme jaettua ilmapalloja suurempia määriä kuin ehdimme niitä täyttämään. Ohessa meni monta nippua Eurooppalainen-lehteä. Myös kaikilla ehdokashaastatteluilla oli jatkuvasti erittäin suuri joskin tiuhaan tahtiin vaihtuva yleisö.

Päivän päätteeksi olimme kaikki rättiväsyneitä. Päivä oli ollut kiireinen eikä kenellekään meistä ollut juurikaan jäänyt hengähdystaukoa. Onneksi jo seuraavan päivän jälkeen oli odottamassa ansaittu ja odotettu kiertueen vapaapäivä.

Timmy Trümpler & Arto Aniluoto

Kuvia Jyväskylän tapahtumasta