30.5.2009

Joensuu - paikka, jossa emme vaihtaneet farkkujamme verkkarihousuihin 25.5.2009

Olomme Joensuussa alkoi tapahtumapäivää edeltävänä iltana tutustumalla legendaariseen ravintola Jokelaan ja sen jukeboxiin. Saimme laulaa iloisina kliseenomaiseksi muodostunutta Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjala-biisiä. Siitä lähtikin leppoisa karjalaistunnelma, joka jatkui seuraavana päivänä torilla.

Aamu oli aurinkoinen, kuten niin moni aamu Suomenmaata kiertäessämme on ollut. Kiertueemme on ollut onnekas säiden suhteen. Haluan kiittää Joensuun Eurooppanuoria, jotka olivat olleet todella aktiivisia ja järjestäneet kylkeemme mahtavasti toimintaa! Vaalipaneelin lisäksi he olivat hankkineet torille elävää musiikkia. Mikäs siinä oli iloisena jutustella leppoisten karjalaisten kanssa äänestysasioista, kun Bluberry Thief ja Sun tyttöystävä loivat tunnelmaa torille. On se kummallista, miten musiikki saakin tunnelman uudelle asteelle. Joensuulaiset olivat mukavan leppoisia ja puheliaita.

Tässä vaiheessa kiertuetta on tullut jo paremmin tutustuttua myös moniin ehdokkaisiin. Useammat ovat kiertäneet mukanamme monilla paikkakunnilla ja ovat mielettömän iloisia ja positiivisia päivästä toiseen. On mukavaa, kun uudella paikkakunnalla on "tuttuja" heidän myötään. Toivottavasti kiertueemme on pystynyt tuomaan myös heille saman tunteen. Tosin allekirjoittanut alkoi miettiä, onko tämä ehdokkaiden tunnistaminen mennyt jo vähän liian pitkälle, kun matkan varrella etsiessämme jälleen kerran jotain kirjastoa täysin sattumanvaraisessa kaupungissa eksyimme kaupungin virastotalon pihaan. Siellä seisoi miesjoukko, joista yksi mies oli selin tielle päin. Ja allekirjoittanut hihkaisi heti ratin takaa tutun profiilin bongaten, että hei, eikös tuo ole "ehdokas X". Ja kyllä, hänen käännyttyään asia varmistui, juuri hän se oli. Lähestyvä vapaapäivä taitaa tulla tarpeeseen!

Susanna Salovaara

Kuvia Joensuun tapahtusta