13.5.2009

Mielipiteitä Myyrmannin maisemista 11.5.2009

Maanantaina 11.5. karavaanimme matkasi Vantaan Myyrmanniin. Toreilla oleva fiilis on aina mahtava, kun paikalla on monenlaista yrittäjää ja ihmistä. Ehkä se on terveellinen ulkoilma, joka saa unohtamaan turhimmat pikkuasiat. Ehkä se ovat säävaihtelut, jotka karaistavat. Mene ja tiedä, mutta sen fiiliksen löytää usein vain, kun torilla viettää aikaa vähän kauemmin.

Saimme vaalirekkaamme mukavasti vierailijoita sekä eurovaaliehdokkaista että kansalaisista. Useimmilla oli aikaa piipahtaa kahville ja jutustella ostosreissun yhteydessä. Ihmisiltä kuulee ajatuksia mitä moninaisimmista asioista. Totta kai tällä hetkellä suurimpana puhuttelevana asiana on ollut taloudellinen tilanne. Yllättäen päivän pisin käymäni keskustelu liittyi lesken eläkkeeseen. Onko se enää tarpeellinen, kun suurin osa naisista kuitenkin käy töissä ja elävät itsenäistä elämää muutenkin? Yhteiskuntaamme tullaan kuormittamaan melkoisella eläkepommilla lähivuosina (-kymmeninä!), joten on kaiketi ihan oikeutettua pohtia myös kysymystä, missä vaiheessa tasa-arvo ajetaan puolison eläkkeeseen.

Eräs herra mietiskeli, mikseivät mepit sitten tee töitä Brysselissä, kun kuitenkin niin kovasti haluavat sinne. Hänen mielipiteensä oli, että meppejä näkyy kotimaan päässä turhan paljon. Tämä sai miettimään moninaisia kantoja tähän asiaan. Yleensä ottaen ihmisten vahva mielipide on, että mepit ovat kaukaisia ja vieraita ja pysyvät poissa kansan parista. Moni meppi kuitenkin kiertää loppuviikosta Suomessa hoitamassa asioita ja kuuntelemassa kansalaisia ja yrityksiä. Aloin miettimään, miten moninaisesti tämäkin asia voidaan nähdä. Harvalla kansalaisella on selvää kuvaa mepin työstä saati sitten aikatauluista ja täysistunnoista. Tässäkin asiassa voitaisiin miettiä vaikka leikkimielisesti tehtyä infopakettia, jota voitaisiin esittää koululaisille, mutta myös varttuneemmalle väelle.

Saimme tänään myös oman kiertuemaskotin, joka seikkailee mukanamme Suomea ristiin rastiin. Nimeä tällä nallella ei vielä ole, mutta eiköhän hän porukkaamme kotiutuessaan jonkin kuvaavan nimen vielä saa.

Susanna Salovaara

Kuvia Vantaan tapahtumasta