23.5.2009

Vapaapäivää viettämässä Savossa 21.5.2009

Kiertueen suunnittelija on lukenut allakkaa hyvin ja huomioinut kansalliset pyhäpäivät. Tiimille helatorstai Kuopiossa oli kokonainen vapaapäivä. Sai valvoa yhtenä iltana pitkään ja nukkua seuraavana aamuna pitkään. Todella pitkään. Pyhäpäivistä ei kuitenkaan saa ihan kaikkea kivaa irti, sillä korkeiden palkkakustannusten vuoksi vain harvat ravintolat ovat auki eivätkä ainakaan keittiöt palvele enää illalla. Hotellissa saimme kyllä aamiaisen, mutta siinä olikin helatorstaina kaikki, mitä nälkäiselle vieraalle oli Cumuluksen taholta tarjolla.

Saimme kävellä keskiviikkoiltana useamman kilometrin kaupungilla ja kysellä jokaisessa ruokalan näköisessä ovenpielessä olisiko tarjolla muutakin kuin juomaa. Vihdoin löytyi yksi ravintola, jonka ovesta lähes syöksyimme sisään. Ja ilo oli kaikilla suuri, kun tarjottu ruoka oli erinomaisen hyvää!

Pyhäaamuna nukuin siis pitkään, ja niin teki muukin tiimi. Iltapäivällä satoi, joten ulkoilu helatorstaina jäi vähiin. Tarkistin rautatieasemalla, että grilli oli kiinni, mutta läheinen Kotipizza oli auki. Siispä pyhäpäivän lounas oli pizzaa. Ei silti haitannut, sillä päinvastoin minä syön sen verran harvoin pizzaa, että maistui mainiosti.

Sää on kiertueen aikana ollut kuiva ja aurinkoinen. Silti se on ollut myös melkoisen kolea, Vaasassa jopa karmivan kylmä. Lunta näkyi muutama kasa vielä Kajaanissa, mutta muutoin kevät on herännyt Suomessa jo Rovaniemeä myöten. Ihanin näky oli Siilinjärvellä kirjaston seinänvierellä kukkivat tulppaanit. En ollut uskoa silmiäni - ettei vaan olisi muovikukkia! Eivät olleet, vaan aivan aitoja. Perjantaina tiimi on hyvin levännyt ja jälleen täynnä iloista Eurooppa-sanomaa. Täältä tullaan, Kuopio!

Helena Lauttanen

Voit seurata kiertuetta myös Helenan omassa blogissa osoiteessa: http://helenalauttanen.blogspot.com/.